Vilka olika kroppsformer finns det?

Det finns flera olika kroppsformer som passar för olika sorters kläder och mode. Här följer en lista på de kroppsformer som finns och vilka kläder som fungerar bäst för att skapa en vacker siluett.

  • Oval: När man har en oval kroppsform så är man rundast vid kroppens mitt, utan att ha en definierad midja. Man har oftast smala ben. Att därför använda kortare kjolar som lyfter fram ens ben är att rekommendera, medan man bör undvika att fokusera på midjan med exempelvis åtsittande skärp. Vidare kan man även satsa på de plagg som är avskurna under midjan och material som man kan ha flera lager av. Toppar som har ränder längs midjan ger också en smalare siluett.
  • 4 women's body types: Triangle, Inverted Triangle, Rectangle, HourglassRektangel: Har man en kroppsform som är mer rektangulär så har man en ganska så rak kropp med samma mått kring höfter, rumpa och byst. Midjan är inte heller definierad. Att därför bära modeplagg som skapar former är att rekommendera. Det kan vara plagg med mönster, skärningar och accessoarer som leder till mer rörelse. Väljer man att bära plagg som accentuerar midjan så kommer kroppen att likna mer ett timglas. Vill man skapa en mer kurvig siluett så kan man välja byxor som är åtsittande både vid rumpan och längre ner vid smalbenet.
  • Timglas: Om man har liknande proportioner både på över och undre kropp, samtidigt som midjan tydligt markeras så har man en så kallad timglasformad figur. Detta innebär att man kan välja kläder som visar en kvinnliga form, så som omlott klänningar och V-ringade plagg med lite djupare urringning. Vidare så passar även mer åtsittande kjolar eller byxor som är lite mer utsvängda vid smalbenen. Den smalaste delen av midjan bör framhävas eftersom det ger ett mer harmoniskt intryck.
  • Triangel med spetsen uppåt: Om man har fyllig rumpa och lår och är smalare upptill så är man troligtvis en uppåtvänd triangel. Denna kroppsform passar bäst med vida halsringar eller stora kragar. Alternativt så kan man använda sig av ljusare färger på överdelen och mörkare färger nertill på byxor eller kjol, eftersom det skapar ett mer harmoniskt intryck. Jackor, kavajer, blusar och toppar som slutar ovanför höften eller under rumpan klär bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea