Vandra med stil

Det har nog inte undgått någon hur stor outdoor-trenden har blivit. Den var på uppgång redan innan pandemin men har nu blommat ut ordentligt. Det ser ut att bli en riktig boom sommaren 2021. Detta har gjort att det finns fler fritidskläder än någonsin på marknaden. Om du ska ut och vandra i sommar eller höst ska du satsa på bra kläder som du kan lita på. Men samtidigt kanske du vill känna dig lite snygg på vandringen. Det finns fritidskläder som både är stilsäkra och funktionella.

Klä dig lager på lager

När du ska ut och vandra finns det några plagg som är extra bra att ha. Försök att hitta en skaljacka som varken tummar på funktionen eller stilen. Gärna en jacka som har en lätt vikt. En beige skaljacka är helt rätt den här säsongen. När det bli lite kyligare kan en fleece vara på sin plats. På fjället kan vädret slå om väldigt snabbt så att snabbt kunna sätta på dig en fleece under skaljackan är perfekt. En modell utan luva är att föredra. En luva kan göra det obekvämt om du ska bära en ryggsäck och ha andra plagg över. Att ha en tunnare tröja som går att ha under fleecetröjan är bra. En tröja som är mjuk mot huden i merinoull är skönt. Om du har dessa tre lager kan du skala av när det blir varmt och klä på dig allt eftersom det blir kyligare.

Vandringsbyxor som skyddar

När det är lite varmare kan ett par tights i ett skönt material eller ett par shorts vara perfekta att ha. Ett par kortare shorts passar också bra på lättare rundor eller promenadsträckor i skogen. Du bör såklart ha ett par vandringsbyxor som skyddar dig mot kallt väder, buskar och insekter. Något som är väldigt viktigt på vandringen är vad du har på fötterna. Har du dåliga skor kommer det påverka hela vandringen. Det är svårt att tänka bort skavsår och ömmande tår. Hitta ett par skor som passar din fot och som du inte får skavsår av. Glöm inte att investera i ett par strumpor som är anpassade för vandring. En ryggsäck måste du ha när du ska vandra. Passa på att köpa en funktionell ryggsäck i gult som är sommarens trendfärg. När du ska packa kan packningspåsar vara bra. Det kommer ge dig ordning och reda i ryggsäcken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea