Trender inför våren 2017

Våren är den årstid som de flesta sannolikt ser fram emot allra mest på året, eftersom våren betyder att vi går mot ljusare tider och att sommaren är i annalkande. De lite varmare temperaturerna och ljusare dagarna gör också att många inspireras att förnya sin garderob lite, och anamma årets vårmode. År 2017 gör ingen besviken när det gäller en ny kavalkad av trender där alla kan hitta något de gillar.

När det gäller färger är det föga förvånande två ljusa färger som dominerar till våren, närmare bestämt vitt och gult. Något ovanligt är dock att det inte är pastellnyanser man ser på catwalksen, utan andra nyanser som senapsgult och klargult. Om man är företagare och ska skapa profilkläder inför ett evenemang under våren, och vill visa att man hänger med i rådande modetrender, ska man med andra ord satsa på gula t-shirts och kepsar. Man kan enkelt beställa profilkläder i en mängd olika färger på Medtryck.com, så när trendfärgerna svänger igen är det inga problem att beställa en ny uppsättning profilkläder. Vitt är dock det säkraste kortet om man känner sig osäker på om man kan bära upp de iögonenfallande gula tonerna, då vit alltid är lika fräscht och vårigt, och dessutom den trendigaste färgen just våren 2017. Allra helst ska man ha en vit klänning, med spets eller inte. På catwalksen syns alla varianter av vita klänningar, från festklänningar till sommarklänningar att ha på stranden.

flower-1338988_960_720En tydlig trend när man tittar på plaggens detaljer är volanger. Volangerna förekommer både som små detaljer på off-shouldertoppar och klänningar och som stora kreationer på mer avantgarde-plagg. Perfekt för den som vill ha en vardagsblus eller vardagsskjorta med det där lilla extra, en liten romantisk touch.

Det material som syns mest bland trendsättarna i vår är siden. Siden förekommer som alla plagg – byxor, blusar och kappor – och man behöver inte vara rädd för att bära siden från topp till tå. Om man vill ha ett material som ser lite luftigare ut kan man istället satsa på en plisserad kjol: det plisserade tyget hänger med ännu en säsong, och är trendigt även fortsättningsvis.

Trots att våren som nämndes inledningsvis betyder att sommaren snart är här, är det långt ifrån en garanti för att det alltid kommer att vara soligt och vackert väder – tvärtom. Det berömda aprilvädret kan göra att man vill anamma en annan stor trend på vårens catwalks, nämligen en regnrock som har det där lilla extra, till exempel i hur den är skuren eller genom att den är helt guldfärgad. Har man en snygg regnkappa att dra på sig kanske man till och med börjar se fram emot de regniga dagarna.

När det gäller mönster är blommigt och leopard två återkommande favoriter. En småblommig klänning till våren är ju en klassiker som sitter säkert även i år, och även om leopardmönstret har vandrat mellan att vara trendigt och en verklig fashion faux pas genom åren kan man våren 2017 bära leopardmönstrat utan att skämmas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea