Svenska modeskapare

Sverige är ett land som är känt internationellt inom modevärlden, om inte annat så för H&M, som har spridit det svenska modevarumärket över hela världen. Det är dock långt ifrån bara H&M som ska nämnas när man talar om svenska modeskapare, eftersom det finns en mängd framgångsrika designers i Sverige som förtjänar uppmärksamhet.

En av dem är onekligen Carin Rodebjer, som driver klädmärket Rodebjer. Rodebjer är ett av de mest framstående modevarumärkena i Sverige, och Rodebjer själv har tilldelats en rad olika designpriser, bland annat Årets modedesigner av Elle år 2002, Guldknappen av Damernas Värld år 2005, Fresh Faces of Fashion Award av GenArt i New York samma år och Årets modedesigner av branschorganisationen Habit år 2010. Rodebjer är född på Gotland, men bor numera i New York.wedding-dresses-1486004_960_720

Ett annat känt namn i den svenska såväl som den internationella modevärlden är Filippa Knutsson, som ligger bakom märket Filippa K. Detta modevarumärke driver hon tillsammans med sin före detta make, Patrik Kihlborg. Att Knutsson gav sig in i modebranschen var kanske föga förvånande, med tanke på att hon är dotter till Lasse Knutsson, som drev modekedjan Gul & Blå. Hennes mor, Martina Clason, var konstnär. Filippa fick med andra ord både kreativitet och entreprenörskap i blodet, något som avspeglas tydligt i den framgång hon har haft som modedesigner och entreprenör.

Ett annat svenskt namn att hålla ögonen på är Ida Sjöstedt. Sjöstedt har bland annat studerat vid London College of Fashion och University of Westminster, och gjort praktik hos diverse mindre designers. Detta gav henne de kunskaper hon behövde för att kunna starta sitt eget märke Ida Sjöstedt, vilket hon gjorde år 2001. Hon fick sitt genombrott tio år senare, år 2011, då en av hennes coutoure-klänningar bars på Ellegalan av modebloggaren Sofi Fahrman. Sedan dess har Sjöstedt bland annat fått äran att designa Sofia Hellqvists brudklänning inför hennes bröllop med prins Carl Philip. Hon utsågs också till Årets designer vid Ellegalan år 2016.

Oavsett vilken av dessa designers kläder man bär, finns det en sak som kan förhöja ens självförtroende mer än snygga kläder, och det är kunna visa upp ett leende med raka tänder. Om du vill ha hjälp med tandreglering i Stockholm ska du därför vända dig till Tandreglering Danderyds Sjukhus. När du sedan kan le med självförtroende kommer designerkläderna att komma till sin fulla rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea