Moderna stilikoner att inspireras av

En stilikon har ofta något unikt

Ofta när vi talar om stilikoner tänker vi långt tillbaka i tiden och minns namn som Greta Garbo och Marily Monroe. Även om dessa två var helt fantastiska behöver vi inte blicka så långt tillbaka i tiden, vi har faktiskt moderna stilikoner även nu. De finns lite överallt, till exempel på musikscenen, i film och serier och på sociala medier. Om du vill hitta nutida ikoner är det inte alls speciellt svårt. I den här texten ska vi presentera några som garanterat kommer att inspirera dig att prova nya sätt att klä dig.

Från maktens hus till bloggar

I vita huset huserar en av våra nutida stilikoner. Michelle Obama är mer än bara en first lady, förutom en egen imponerande karriär, är hon även en stilikon och många låter sig inspireras av hennes chica dräkter och vackra klänningar. Den som vill hitta någon att inspireras av behöver dock inte blicka så långt bort som till USA. På den svenska musikscenen rör sig just nu kvinnor som inspirerar med sin ovanliga stil. Den mycket aktuella Little Jinder är till exempel en sådan med sitt pastellfärgade hår, sin tjocka eyeliner och tuffa och samtidigt gulliga klädstil. Miriam Bryant är också en svensk ikon med unik stil.

Vem blir stilikon?

Det är svårt att säga vem som egentligen blir stilikon. Det tycks vara en blandning av att ha något helt unikt och samtidigt kunna klä sig på ett sätt som passar i tiden. Några som på senare år har varit populära ikoner är Chloe Sevigny och Alexa Chung. Båda dessa har inte klätt sig speciellt uppseendeväckande men ändå haft en speciell touch på sina kläder. Populära bloggare tenderar också att bli stilikoner. I Sverige vill många till exempel se ut som de stora bloggarna Kenza eller Angelica Blick. Om du har en unik stil kanske du blir morgondagens stilikon? Idag är allt möjligt med hjälp av sociala medier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea