Höstens trender som närmar sig med stormsteg  

Sommaren börjar lämna Sverige, vilket innebär att sommarkollektionerna reas ut för att nya kläder skall få plats. Hösten närmar sig med stormsteg och butikerna börjar fyllas med många nya kollektioner, vilket innebär nya trender som man kan följa. För den riktigt modemedvetna personen så följs säkerligen redan dessa trender, men det kan vara bra (och lättare) att få att del av en lista på vad som gäller i höst.

Women's legs in orange shoes. Bright orange shoes and bag. Blue coat, orange classic ladies shoes and tote bag. Rainy day. Street fashion. Street style. Business casual look. Autumn outfit.

  • Axlar som syns! I höst gäller det att visa axlar genom att använda sig av så kallat cutouts (öppningar vid axlarna). Detta är hett, hett, hett och syns runt om i de olika modehusen. Trenden med bara axlar hänger stadigt kvar från sommarens trend, men nu i form av cutouts.
  • 90-talet är tillbaka! Precis som under vårens trender så visar sig även 90-talet vid höstkollektionerna. Här handlar det om en minimalistisk stil, men även en hel den grunge och rave.
  • Asymmetriska snitt: under hösten så gäller det att våga testa olika sorters urringningar och inte vara rädd för asymmetriska former. Ju mer skärningar, urklipp, former som visas, desto bättre!
  • Spets med romantiskt inslag: inför hösten så fortsätter man att se bohemiska inslag samtidigt som den feminina stilen bevaras. Spets är en trend som många modemeckan visat upp och alla de större märkena har något typ av inslag med spets.
  • Ränder: att experimentera med randiga kläder, gärna olika färger, former, håll och tjocklekar är helt rätt i höst. Att våga satsa på olika sorters ränder på plagg och accessoarer har aldrig varit mer rätt. Många tror att ränder endast passar en viss kroppsform, men ack så fel – ränderna är här för alla!
  • Väskor: När det gäller assessorer så är väskan, eller mer specifikt ryggsäcken, det hetaste valet. Modehusen har länge sneglat mot ryggsäcken och upplevt att detta plagg inte passat in bland trenderna, men nu är detta förändrat. Ryggsäcken är inte bara praktisk och bekväm, utan också snygg!

Vill man veta mer om vad som gäller inför hösten trender så kan man besöka denna sida där det finns mycket mer information och bilder att ta del av!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea