Hitta din kroppsform

Många människor har ett stort och starkt intresse för mode, men det är inte alla som vet vilka kläder som passar den egna kroppsformen. Alla människor har olika kroppar och det är viktigt att vi vet vilken kroppsform vi har – för att på så sätt kunna klä oss bättre.

Vi menar såklart inte att det är livsviktigt att ha en viss stil eller klä sig i de mest trendiga och moderiktiga plaggen, men genom att veta vilken kroppsform du har kommer det att bli betydligt enklare för dig att hitta rätt i butikshyllorna. Det finns så många olika skurningar, längder och bredder att anpassa sig efter. Tänk bara på hur klurigt det kan vara att hitta ett par jeans som sitter snyggt. Inför våren 2020 är det dock denim som är en av de hetaste trender så kolla på kroppsformen och handla dina snygga jeans på nätet med snabb leverans.

Olika kroppsformar

Vilka är då de olika kroppsformerna som finns där ute och hur ska man veta vilken man tillhör? Vi rekommenderar att du börjar med att ställa dig framför spegeln. Antingen står du i underkläder eller så står du helt naken. På så sätt blir ögat inte lurat av de kläder du bär för stunden. Det är nu det är dags att titta närmare på dig själv. Är axlarna bredare än höfterna? Är byst och höft bredare men midjan smal? Hur är det med rumpan?

Äppelformen – Har du en äppelformad kropp är du bredast på mitten. Dina armar och axlar är smala och så även dina ben. Den största vikten ligger på mage och byst.

Triangeln – Smal upptill och bred nedtill? Då är det triangeln som du tillhör. Den här kroppsformen kallas även för päronet. Rumpa, höfter och lår är breda, men midja, byst och axlar är smalare.

Nedåtvänd triangel – Den nedåtvända triangeln fungerar på samma sätt som den vanliga, men åt motsatt håll. Här har du breda axlar och större byst, samtidigt som din rumpa och höfter är smalare. Även benen är smala.

Timglas – Timglasformen är kanske den kroppsform som är mest eftertraktad, just eftersom den anses så feminin. Bysten och höfterna är större och midjan smal och markerad.

Rektangeln – Rektangeln tyder på en mer smal och rak figur, utan speciellt mycket kurvor. Axlar, höfter och midja går nästan som i en rak linje mellan varandra.

När du har hittat vilken kroppsform du har så kan du återigen vända dig till internet. Det finns mängder av riktigt bra guider från stilexperterna som du kan använda dig av för att veta vilka kläder, skurningar och snitt som kommer att passa dig bäst. Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska skämmas eller gömma din kropp. Det är dock något annat att framhäva dina bästa delar på ett snyggt och stilrent sätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea