Enkla sätt att uppdatera din garderob

Den som vill leva miljömedvetet idag, och börjar efterforska vad man kan förändra i sin vardag för att minska sin klimatpåverkan så mycket som möjligt, upptäcker snabbt att den kanske mest effektiva förändringen man kan göra är att minska sin konsumtion av kläder. Kläd- och textilindustrin kräver nämligen enorma mängder energi och vatten. Ett sätt att minska sin konsumtion är att förnya plagg man har tröttnat på i garderoben, istället för att köpa nya. Genom några enkla förändringar kan man göra dem trendigare och mer intressanta, och förhoppningsvis ge dem nytt liv.

Om man till exempel har en kjol eller klänning som man tycker är för kort, kan den enkelt förlängas genom att man syr till ett band eller kvadratisk tygbit i kjolens nedre kant, i önskad längd. Genom att använda en kontrasterande färg, eller plocka upp en färg i kjolens mönster, kommer den extra längden att se ut som en del av kjolens design.

Ett enkelt sätt att göra en t-shirt eller en tröja mer intressant är också att byta ut en del av tröjan mot ett mönstrat eller färgat tyg, till exempel ärmarna, en bröstficka eller ryggen.

Genom att minska sin klimatpåverkan på detta sätt, kan man unna sig vissa njutningar som kanske inte är så bra för miljön, som att bada i vedeldad badtunna. På det sättet kan man både få ha kvar sina njutningar i livet, och ha en snygg, uppdaterad garderob.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea