Bästa rea-fynden

Shopping är ett kul tidsfördriv

Att shoppa är ett tidsfördriv som många gillar att ägna sig åt. Ett av de bästa tillfällena att shoppa på är under rea-säsongerna. Då ska man passa på att köpa plagg som är lite dyrare och som man kanske har suktat efter en tid. Rean kan ibland kännas överväldigande och många köper saker som man annars inte skulle ha gjort. Ett bra tips är att skriva en lista på vad man ska titta efter innan man går iväg och handlar. Det underlättar, både när man väljer ut de varor man tänkt sig köpa och när allt börjar kännas lite överväldigande.

Rean lockar turister

Att rean är viktig för detaljhandeln är ingen nyhet. Men nu har det även kommit uppgifter om att Rean är viktig för turisthandeln. Det är nwp.se som rapporterar att rean lockar till sig fler turister, som går från stranden direkt till shoppingen, vilket ökar butikernas försäljning. Turisterna hjälper handeln att växa. Det är beräknat att en svensk turist som turistar i Sverige lägger en tredjedel av sin reskassa på shopping, medan en turist som är här från ett annat land lägger så mycket som halva reskassan. Även vädret påverkar detaljhandeln då människor har en tendens att shoppa mer när det är bra väder.

Säsongsshoppa på rean

Shoppa på rean inför eller efter högtider. Då rean har olika säsonger kan man shoppa för olika tillfällen. Under sommaren kan man exempelvis skaffa en ny garderob åt sitt barn inför skolstarten under hösten. Och på vintern kan man hitta julklappar på reorna, som brukar tjuvstarta innan jul. Ett annat tips är att köpa säsongsbetonade saker efter det att säsongen är över. Så köper du exempelvis julpynt i januari får du de till ett mycket billigare pris. De kan då användas till nästa säsong och du slipper tänka på att handla sådant i framtiden. Så sätt igång att shoppa rea nu, du kan bara vinna på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea