Accessoarer som passar tunt hår

Att ha tunt och typiskt skandinaviskt hår kommer med flera utmaningar. Det kan vara väldigt svårt att styla och få till en frisyr som håller hela dagen. Så vilka accessoarer och stylingprodukter ska man egentligen satsa på när man vill göra en lite finare frisyr? Många vill få lite mer volym i sitt hår. Det finns knep du kan ta till även om du har tunnare hår.

Använd en snygg hatt eller keps

En stilig hatt eller keps är alltid rätt både till vardags och fest. Idag finns det väldigt många olika alternativ i butikerna och du kan välja det som passar din stil bäst. Du kan till exempel välja en cool basker, en större hatt eller en enkel keps. Det beror helt på vad du har på dig i övrigt. I början kan det kännas lite ovant att gå med hatt om du inte är van, men du vänjer dig snabbt. Dessutom håller den värmen under lite kallare höstdagar.

En hatt kan också fylla andra funktioner. Om du är väldigt tunnhårig kan det vara ett tecken på andra symptom. Det kan också vara ett tecken på alopecia eller håravfall som de flesta är bekanta med. Det finns flera olika varianter av detta. Det vanligaste är att du börjar tappa väldigt hår eller har kala fläckar på huvudet. Då bör du söka hjälp så snart som möjligt. Medan du väntar på din behandling kan du täcka dig med en snygg huvudbonad.

Få mer volym i håret

Problemet för många med tunt hår är att få mer volym. Det är särskilt önskvärt när du ska på fest och vill göra en vacker frisyr. Det är också en frisyr som passar oavsett vad du har på dig i övrigt. Många frisörer använder sig av en rundborste och en fön för att skapa mer volym. Det är något som passar dig som har tunt hår. Tänk på att alltid skydda håret med ett värmeskydd innan du börjar föna. Om du har tunt hår blir det snabbt väldigt slitet annars. Om du ska lyssna på frisörerna ska du föna håret i motsatt riktning. Du kan även vända det upp och ner för att få ännu mera volym. När du fått till frisyren kan du matcha med ett par riktigt fina smycken för en komplett look. Normalt kan du välja något lite mer diskret och låta din frisyr vara i absoluta centrum.

Sätt upp håret i en uppsättning

Ytterligare en utväg som alltid funkar om du har tunt hår är att göra en vacker uppsättning. Nu har det blivit väldigt populärt att använda så kallade scrunchies. De stora hårsnoddarna är verkligen iögonfallande och sätter piff på en outfit. De sliter inte heller lika mycket på ditt hår som andra snoddar. Om du vill få lite mer vågor i håret kan du göra en fläta. Då får du naturliga vågor i håret samtidigt som du har en vacker uppsättning. Det finns flera olika typer av flätor som du enkelt kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sintea